Ύστερα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης (ΙΟ1: Ολοκληρωμένος Οδηγός για Εκπαιδευτικούς), το project RoboGirls βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης του ΙΟ2: Εργαλειοθήκη ηλεκτρονικής μάθησης και Ανοιχτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για το ΙΟ1, εργασιών του ΙΟ2 και προετοιμασίας του ΙΟ3, πραγματοποιήθηκε η 2η διεθνική συνάντηση εταίρων στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 και 12 Νοεμβρίου, 2021. Η 1η προγραμματισμένη διεθνική συνάντηση στην Ισπανία δεν πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, η οποία δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε και τη 2η: Η συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή, με Κροατία, Κύπρο και Ελλάδα να συμμετέχουν δια ζώσης και η Ιρλανδία με την Ισπανία διαδικτυακά.

Στη συνάντηση εργασίας:

• Παρουσιάστηκε το πνευματικό παραδοτέο Ι (ΙΟ1),
• έγινε ενημέρωση για το στάδιο ανάπτυξης της Ηλεκτρονικής Εργαλειοθήκης μάθησης και του παιδαγωγικού υλικού καθώς και προετοιμασία της πιλοτικής εφαρμογής σε σχολεία των χωρών/εταίρων (ΙΟ2),
• αναπτύχθηκε το σχέδιο διάχυσης του προγράμματος,
• παρουσιάστηκε το σχέδιο διασφάλισης ποιότητας & αξιολόγησης του προγράμματος,
• διευθετήθηκαν τρέχοντα διοικητικά και οικονομικά ζητήματα και
• έγινε μια σύντομη εισαγωγή στο πνευματικό παραδοτέο ΙΙΙ (ΙΟ3)

Το περιβάλλον της υπέροχης Λεμεσού, η μοναδική φιλοξενία των Κύπριων εταίρων μας από το CARDET και το Innovade, η συνεισφορά των υπόλοιπων εταίρων διαδικτυακά και η εξαιρετική ομάδα της συντονίστριας χώρας, Κροατίας, έκαναν την εμπειρία μοναδική και τη συνεργασία μας ακόμη πιο γόνιμη! Ύστερα από έναν χρόνο εργασιών μέσω τηλεδιασκέψεων, είχαμε τη χαρά να γνωριστούμε με κάποιους, έστω, από κοντά και να ανταλλάξουμε εμπειρίες, απόψεις και ιδέες αλλά και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα!