Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, διοργάνωσε διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα: «ΠΔΕ Αττικής και “Ημέρες Erasmus 2022″: ενθαρρύνοντας την ευρωπαϊκή συνεργασία στη σχολική εκπαίδευση», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρες 18:00-21:00.

Το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο απευθυνόταν σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Erasmus 2022» (13-15 Oκτωβρίου 2022) και αποτελεί ευκαιρία για την προβολή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής. Tα ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία μετέχουμε ως Συντονιστές ή Εταίροι, μεταξύ άλλων αποσκοπούν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών, που προάγουν την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, την απόκτηση ψηφιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Προσδοκία μας είναι να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Με τη συμμετοχή μας στη νέα γενιά των προγραμμάτων Erasmus+ υπερβαίνουμε τις ενδεχόμενες στενότητες και μονομέρειες και ενισχύουμε την εξωστρέφεια. Ενδυναμώνουμε τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα στην εκπαίδευση και συμβάλλουμε στην προώθηση του διαλόγου των πολιτισμών, της συναποδοχής και της κοινωνικής συνοχής.

Η επιμορφωτική ημερίδα προβλήθηκε απευθείας, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) από το YouTube και είναι διαθέσιμη στο κανάλι της ΠΔΕ Αττικής στο Youtube: https://www.youtube.com/c/ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ