Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021

 

Ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώσε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, με θέμα: «Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021». Η διαδικτυακή επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε ζωντανή αναμετάδοση μέσω του YouTube την :

Τετάρτη 9  Ιουνίου 2021 και ώρες 18:30 - 21:00.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς (επιτηρητές, βαθμολογητές, εξεταστές, μέλη Επιτροπών, επικουρικό προσωπικό), στελέχη της εκπαίδευσης και γονείς. Η εν λόγω συνάντηση αποσκοπούσε στην ασφαλή συμμετοχή των υποψηφίων και όλων των εμπλεκομένων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στη ψυχολογική υποστήριξη και αποφόρτιση των εφήβων και στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τη σωστή οργάνωση, την αδιάβλητη διεξαγωγή και απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εξετάσεων αυτών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Συμμετείχαν, διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι έδωσαν οδηγίες και συστάσεις για πρακτικά θέματα ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο του σχολείου. Αναφέρθηκαν, επίσης, σε τρόπους διαχείρισης του άγχους των μαθητών/μαθητριών και διατήρησης της καλής  ψυχολογικής τους κατάστασης, ενώ έγινε προσπάθεια να απαντηθούν τα ερωτήματα των θεατών που τέθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμα εγγραφής και υποβολής ερωτημάτων.

Η επιμορφωτική εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο κανάλι της ΠΔΕ Αττικής στο YouΤube.:

https://www.youtube.com/c/ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης που εγγράφηκαν στη φόρμα επιβεβαίωσης παρακολούθησης,  η οποία ενεργοποιήθηκε  κατα την διάρκεια της εκδήλωσης δικαιούνται βεβαίωση παρακολούθησης. 

Η Βεβαίωση Παρακολούθησης δεν αποστέλλεται με email, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την παραλάβουν ηλεκτρονικά, σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου pdf, λίγες ημέρες μετά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης κάνοντας χρήση της ειδικής εφαρμογής που θα βρούν στον ιστότοπο της ΠΔΕ Αττικής και στο Μενού:
Ε-Υπηρεσίες-> Βεβαιώσεις Διαδικτυακών Επιμορφώσεων
 
χρησιμοποιώντας  το  ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο  (e-mail)  της εγγραφής  τους. 

 

 

Η συμμετοχή ήταν προαιρετική.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί το της διαδικτυακής ενημέρωσης και οι παρουσιάσεις των εισηγητών.

Γεώργιος  Κόσυβας
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής.

Καλωσόρισμα - Συντονισμός

Καλομοίρα Μαρούγκα
Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων, ΥΠΑΙΘ.

Χαιρετισμός

Άρτεμις Τσίτσικα
Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ,  Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ. Διευθύντρια ΠΜΣ "Στρ. Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας". Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)

Ενδυνάμωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Παρουσίαση

Δρ Δημήτριος Παρασκευής
Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας

– Προληπτικής Ιατρικής, Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ. 

Μέλος της ομάδας εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του Covid-19.

Συνοπτικές Οδηγίες για τον COVID-19 προς την εκπαιδευτική κοινότητα. Παρουσίαση

Χρήστος Ντόνας
Προϊστάμενος του 1ου ΚΕΣΥ Α’ Αθήνας.

Ο ρόλος του ΚΕΣΥ στις Εξετάσεις υποψηφίων με  αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Παρουσίαση
Μαρία Μπαντή
Διευθύντρια 1ου Λυκείου Αλίμου
Η  λειτουργία του Εξεταστικού Κέντρου (Ε.Κ.) και της Λυκειακής  Επιτροπής Εξετάσεων (Λ.Ε.Ε.) Παρουσίαση | Κλιματιστικά- covid19 | Οδηγίες προς Επιτηρητές Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 | Οδηγίες προς Μαθητές
Χριστίνα Παπαζήση
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (κλ. ΠΕ04) Εκπαίδευσης για την Αειφορία, 2ο ΠΕΚΕΣ Αττικής
Η λειτουργία και οργάνωση των Βαθμολογικών Κέντρων (Β.Κ) Παρουσίαση

 

 

Κατηγορία ΤΗΛΕ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου και των εκπαιδευτικών – μελών των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ) των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων και των αναπληρωτών τους

Αρχική Πρόσκληση

Παράταση Πρόσκλησης (έως Δευτέρα 7/6/2021 ώρα 10:00 π.μ.)

ΟΔΗΓΙΕΣ υποβολής δικαιολογητικών στην ΠΔΕ Αττικής

Κατηγορία ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, μόνιμου προσωπικού των Κ.Ε.Σ.Υ. και εκπαιδευτικών των Κ.Π.Ε. Αττικής για τη συμμετοχή τους ως μέλη στην παιδαγωγική ομάδα έργου, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA227 (2021-2023) με τίτλο: «INCLUDED: Inclusive sex-ed through creative methods» (Grant Agreement number: 2020-1-UK01-KA227-SCH-094470)»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σε συνεργασία με Φορείς από την Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA227, με τίτλο: «INCLUDED: Inclusive sex-ed through creative methods». Το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 24 μηνών με ημερομηνία έναρξης 01/03/2021 και λήξης 28/02/2023.

Σκοπός της εν λόγω σύμπραξης είναι η προαγωγή της γνώσης σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και αναπαραγωγικής λειτουργίας και η καλλιέργεια συναφών δεξιοτήτων, θετικών στάσεων και αξιών στους μαθητές του συμπεριληπτικού σχολείου και εν γένει της σχολικής κοινότητας. Ιδιαιτέρως δίνεται έμφαση στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες.

Για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος (υγεία, ευ ζην, αξιοπρέπεια) το σχέδιο δράσης προβλέπει: τη δημιουργία και εφαρμογή προγράμματος σπουδών και εργαλειοθήκης, επιμορφωτικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς, δράσεις για το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Κατόπιν των παραπάνω, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, ως εταίρος, στην ως άνω Σύμβαση, υλοποίησης του προαναφερόμενου έργου και προκειμένου να διευρύνει τον αριθμό των μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας και

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του ν.4547/2018 και π.δ. 18/2018, ως ισχύουν
 2. Τις διατάξεις της υπ΄ αριθμ. 158733/ΓΔ4/2018 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 4299/27-09-2018), ως ισχύει
 3. Τις διατάξεις της υπ΄ αριθμ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/08-10-2002 Υ.Α. (ΦΕΚ 1340 β΄/16-10-2002), ως ισχύει
 4. Τις διατάξεις της Σύμβασης Υλοποίησης του Έργου «INCLUDED», ιδίως δε τις διατάξεις των άρθρων 1, 4.7 και 18 αυτής
 5. Την ανάγκη διεύρυνσης της Παιδαγωγικής Ομάδας με τρία (3) επιπλέον μέλη, με σκοπό τη βελτίωση υλοποίησης του Προγράμματος

 

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Τους ενδιαφερόμενους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, το μόνιμο προσωπικό των Κ.Ε.Σ.Υ. και τους εκπαιδευτικούς των Κ.Π.Ε. Αττικής, όπως εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να συμμετάσχουν ως μέλη στην Παιδαγωγική ομάδα Έργου «INCLUDED», με εφαρμογή υλοποίησης τη διετία 2021-2023, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

 

Α.  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Π.Δ.Ε. Αττικής, που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Είναι εν ενεργεία Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Κ.Ε.Σ.Υ. Αττικής, εκπαιδευτικοί των Κ.Π.Ε. Αττικής.
 2. Από το προσκομιζόμενο Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών να συνάγεται η φύση της σχέσης μεταξύ του/της ενδιαφερόμενου/ης με τον δικαιούχο-φορέα (Π.Δ.Ε. Αττικής), όπως η σχέση αυτή έχει καταχωρηθεί στα επίσημα αρχεία του δικαιούχου (Π.Δ.Ε. Αττικής).
 3. Έχουν επαγγελματική εκπαιδευτική/διδακτική εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Δημόσιο ή Ιδιωτικό Τομέα και να μην παραιτηθούν λόγω συνταξιοδότησης έως και το 2023.
 4. Έχουν ικανοποιητική γνώση της Αγγλικής (τουλάχιστον επιπέδου Β΄) ως γλώσσας εργασίας της Σύμπραξης.
 5. Έχουν ικανοποιητική εξοικείωση με τις ΤΠΕ (π.χ. Windows/Mac, Google Drive, κοινωνικά δίκτυα κ.ά.)

 

Β. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τα ακόλουθα έγγραφα μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@attik.pde.sch.gr από την 01/06/2021 έως και την 11/06/2021 και ώρα 15:00. Το ηλεκτρονικό μήνυμα θα έχει ως θέμα/τίτλο: Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως μέλος της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ “INCLUDED”:

α. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπου θα αναφέρονται συνοπτικά τα κίνητρα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “INCLUDED”.

β. Βιογραφικό σημείωμα (έως τρεις σελίδες), στο οποίο θα καταγράφεται εμπειρία σχετική με το θέμα της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

γ. Υπεύθυνη δήλωση, όπου θα αναγράφεται ότι όσα δηλώνονται στο Βιογραφικό σημείωμα είναι αληθή.

δ. Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

ε. Κάθε άλλο δικαιολογητικό, που κατά την κρίση του ενδιαφερόμενου μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση γνώμης σχετικά με την εμπειρία, τις δεξιότητες και τα ουσιαστικά προσόντα του σε σχέση με τον τίτλο και το περιεχόμενο των αποτελεσμάτων και των παραδοτέων του υπόψη Έργου, όπως, ενδεικτικά, αν ο ενδιαφερόμενος έχει εκπονήσει Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Erasmus+, eTwinning κ.α.)

Οι ενδιαφερόμενοι, μετά την υποβολή της Αίτησής τους, θα λάβουν επιβεβαίωση παραλαβής, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής τους Αίτησης.

Η ενημέρωση των υποψηφίων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

 

Γ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ

Οι υποχρεώσεις των μελών της παιδαγωγικής ομάδας έργου, που εν συνεχεία θα συγκροτηθεί από τον εταίρο-φορέα (Π.Δ.Ε. Αττικής), όπως εκπροσωπείται στην ως άνω σύμβαση, ορίζονται ως εξής:

Θα συμβάλουν στη συγγραφή των Παραδοτέων, που σχετίζονται με το Έργο.

Θα παρέχουν πληροφόρηση για σχετικές καλές πρακτικές στον τομέα της Σεξουαλικής Αγωγής.

Θα συνεργαστούν με σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πιλοτική υλοποίηση του έργου.

 

Δ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

 1. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων δε γίνονται δεκτά συμπληρωματικά δικαιολογητικά.
 2. Ο φορέας-εταίρος (Π.Δ.Ε. Αττικής), όπως εκπροσωπείται στην υπόψη Σύμβαση από τον Περιφερειακό Διευθυντή της, κατά τον χρόνο σχεδιασμού του έργου για την υλοποίησή του, καταμερίζει, κατά την κρίση του, τις εργασίες των μελών της «Παιδαγωγικής του Ομάδας» ανά πνευματικό Προϊόν και καθορίζει τον διακριτό ρόλο εκάστου, ανάλογα με την εμπειρία και τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα του, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις και τις ανάγκες κάθε επιμέρους σταδίου. Ο παραπάνω καταμερισμός δύναται να τροποποιείται ολικά ή μερικά, προσαρμοζόμενος στις εκάστοτε ανάγκες του προγράμματος.
 3. Μέλη μετέχοντα στην παιδαγωγική ομάδα δύνανται να παρέχουν την εργασία τους και σε εθελοντική βάση.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δρ Γεώργιος Κόσυβας

 

Συνημμένα: Πρόσκληση

Κατηγορία ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ