admin2

admin2

Αθήνα 24-05-2023

Καλούνται

α) οι νεοδιόριστοι (μέλη Ε.Ε.Π. κλάδων ΠΕ23 και ΠΕ30) σε ΣΔΕΥ των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΑΤΤΙΚΗΣ, που διορίστηκαν με το αρ. 1927/Γ/16/08/2022 ΦΕΚ,

β) τα μέλη Ε.Ε.Π. που έχουν πάρει μετάταξη σε ΣΔΕΥ των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. με την αρ. 91024/Ε4/21-7-2022 Υ.Α.

γ) τα μέλη Ε.Ε.Π. που έχουν πάρει μετάθεση με την αρ. 26069/Ε4/07-03-2023 Υ.Α.

προκειμένου να τοποθετηθούν σε κενή οργανική θέση σε Σ.Δ.Ε.Υ. των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΑΤΤΙΚΗΣ,

α) να ενημερωθούν για τα οργανικά κενά του κλάδου τους, στα Σ.Δ.Ε.Υ. των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΑΤΤΙΚΗΣ, όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ https://pdeattikis.gr και έχουν αποσταλεί στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και

β) να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το έντυπο της δήλωσης προτίμησης από σήμερα 24-05-2023 (ημέρα Τετάρτη) έως και την 31η Μάϊου 2023 (ημέρα Τετάρτη) στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στη δήλωση προτίμησης δηλώνονται από τους ενδιαφερόμενους αποκλειστικά και μόνο κενά του κλάδου τους, τα οποία αναγράφονται στα ΣΔΕΥ του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. στο οποίο έχουν διοριστεί.

Δεν χρειάζεται να κατατεθούν  εκ νέου δικαιολογητικά (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας, συνυπηρέτησης, αναπηρίας) εφόσον έχουν κατατεθεί το Νοέμβριο, όπως είχε ζητηθεί από την υπηρεσία μας.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη και ορθή συμπλήρωση της δήλωσης καθώς εκπρόθεσμες δηλώσεις ή αιτήματα για αλλαγή/διόρθωση προτιμήσεων δεν προβλέπονται.

Εκ της ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ειρήνη Καλλιγιαννάκη: 2144068429

Σοφία Κρεμιώτη: 2144068430

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας την υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης αίτησης

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το αρχείο της υπεύθυνης δήλωσης για την αίτηση

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης

Παρασκευή, 19 Μαϊος 2023 13:32

ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΕΑ

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το αρχείο της αίτησης

Αποχαιρετισμός του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γεωργίου Κόσυβα

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες,

Μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση του Περιφερειακού́ Διευθυντή́ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, ένας δημιουργικός κύκλος της επαγγελματικής μου ζωής ολοκληρώνεται με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών Β΄ Αθήνας. Σήμερα, με αίσθημα ευθύνης, επιθυμώ να επικοινωνήσω δημόσια μαζί σας, με σκοπό να σας αποχαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω.

Ως Περιφερειακός Διευθυντής, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στις υπηρεσιακές και παιδαγωγικές απαιτήσεις του πολυσύνθετου έργου μου με ισονομία, διαφάνεια, αξιοκρατία. Στην προσπάθεια αυτή είχα την αμέριστη στήριξη και αρωγή όλων σας. Επί τέσσερα χρόνια, με γνώμονα την κοινή λογική, τη μετριοπάθεια και τον νηφάλιο διάλογο, οικοδομήσαμε μια γόνιμη συνεργασία για το καλό των μαθητών μας. Με δημοκρατικό πνεύμα επιδιώχθηκε η απαγκίστρωση της υπηρεσίας από τις πελατειακές νοοτροπίες και η εδραίωση αμερόληπτης εκπαιδευτικής διοίκησης. Όσα καταφέραμε, ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, ήταν συλλογικό επίτευγμα πολλαπλών συντελεστών.  

Πρώτον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους στενούς συνεργάτες μου στην ΠΔΕ Αττικής και να εξάρω την αυθεντική επικοινωνία και συνεργασία με: την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης, τους Προϊσταμένους των Τμημάτων και του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης, τις συνεργάτιδες της Γραμματείας, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων καταφέραμε να αντισταθμίσουμε τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και τεχνολογικό εξοπλισμό της υπηρεσίας μας. Χαίρομαι που αφήνω στους συνεργάτες μου ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που τους αξίζει, σε ένα νέο ευρύχωρο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο συμβάλλει στην πλήρη ανάπτυξη της υπηρεσίας, με εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης, πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας, σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και τηλεφωνικό κέντρο. Όλοι μαζί καταφέραμε τη ριζική ανανέωση και αναμόρφωση της υπηρεσίας μας. Σας χρωστώ ευγνωμοσύνη για την προσφορά σας.

Δεύτερον, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους άξιους συνοδοιπόρους των εποπτευόμενων φορέων και υποστηρικτικών δομών, τους αφοσιωμένους συναδέλφους και συνεργάτες: τους τωρινούς και τους προηγούμενους Διευθυντές των 14 Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, τους Οργανωτικούς Συντονιστές των 6 Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Αττικής, τους 139 Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, τους Προϊσταμένους των 13 Κέντρων Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Αττικής, τους Προϊσταμένους των 5 Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α), και τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων. Μοιραστήκαμε μαζί επιτυχίες και αποτυχίες και συνενώσαμε τις δυνάμεις μας, με σκοπό τη δημιουργία ενός επίκαιρου σχολείου και τη διασφάλιση της ποιότητας στην εκπαίδευση. Ευχαριστώ επίσης και αποχαιρετώ εγκάρδια τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Π.Ε.Π.Π.Σ., Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., Π.Υ.Σ.ΔΙ.Π., 18 ΑΝΩ, τους Εκπροσώπους όλων των θεσμικών παραγόντων και υπηρεσιών, Επιστημονικών Φορέων, Συλλόγων Γονέων, Συνδικαλιστικών Συλλόγων Εκπαιδευτικών και τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου με τους οποίους αναπτύξαμε κατά περίπτωση ειλικρινείς συνεργασίες και εποικοδομητικούς διαλόγους.

Τρίτον, επιθυμώ να ευχαριστήσω τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Αττικής. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τις άοκνες προσπάθειες, τον θερμό ζήλο και την παραδειγματική ευσυνειδησία, με την οποία συνεχίζετε να επιτελείτε το λειτούργημά σας, καταθέτοντας την ψυχή σας σε πολυποίκιλες πρωτοβουλίες μάθησης και αγωγής. Παρά τις αντίξοες και εξουθενωτικές συνθήκες, οι οποίες επιδεινώθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, καταφέρατε να διατηρήσετε την επαφή των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία. Παρακολούθησα από κοντά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων σας. Αγαπήσατε τους μαθητές σαν δικά σας παιδιά και ενδιαφερθήκατε ζεστά για την πρόοδο των μαθητών μας, για την καλλιέργεια του σεβασμού, της συνέπειας, της συνεργασίας, της αποδοχής του άλλου, στέργοντας κάθε παιδί με βιώματα επιτυχίας και αναγνώρισης. Είδατε το έργο σας όχι ως επάγγελμα, αλλά ως λειτούργημα δίνοντας όλες τις δυνάμεις σας για το καλύτερο.

Τέταρτον, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς. Στρέφοντας τη σκέψη προς εσάς, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, σας απευθύνω ένα μεγάλο «εύγε» για την επιμέλεια και τη συμπεριφορά που δείξατε, κάθε σχολική χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί προσδοκούν από εσάς τήρηση των ορίων και των συμβολαίων και σεβασμό των συλλογικών κανόνων της σχολικής ζωής. Θα ήθελαν ο ζήλος, η έφεση, και η εργατικότητα να συνεχιστεί και να ενταθεί ακόμα περισσότερο. Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,  με τη δική σας βοήθεια, την ολόπλευρη προσπάθεια όλων, μπορέσαμε να επιλύσουμε ορισμένα από τα προβλήματα που εμφιλοχώρησαν στις διάφορες σχολικές μονάδες της Αττικής. Σταθήκατε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, άξιοι συμπαραστάτες και αρωγοί, εσείς οι γονείς, με φροντίδα και αλληλεγγύη, τόσο με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και ατομικά με την προσωπική σας συμβολή, όταν χρειάστηκε.

Πέμπτον, ευχαριστώ το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους θεσμούς της πολιτείας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και στους συνεργάτες μου. Η πολύπλευρη συνεργασία που αναπτύξαμε με τους Γενικούς Διευθυντές, τα στελέχη, τις κεντρικές υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τους συναδέλφους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης βοήθησαν σημαντικά στην υλοποίηση του έργου μας. Στην πολυπλοκότητα της κοινωνίας μας η εκπαιδευτική πολιτική χρειάζεται να υπερβεί τα μερικά και συντεχνιακά συμφέροντα και να συμβάλει στον συγκερασμό τους για την επίτευξη του γενικού συμφέροντος.

Αγαπητοί, αγαπητές συνάδελφοι και συνεργάτες,

σήμερα, καθώς η αποδοχή της νέας θέσης ταυτίζεται με την υποχρέωση της αυτοδίκαιης παραίτησης από την προηγούμενη, μια δημιουργική τετραετία στην Π.Δ.Ε. Αττικής ολοκληρώνεται επιτυχώς. Μαζί καταφέραμε πολλά επιτεύγματα. Μπορούν όμως να πραγματοποιηθούν περισσότερα. Αν επιθυμείτε να γνωρίσετε αναλυτικά στοιχεία για τον απολογισμό του έργου της ΠΔΕ Αττικής κατά την τετραετία 2019-2023, μπορείτε να ανοίξετε τον υπερσύνδεσμο με τίτλο:

Απολογισμός έργου ΠΔΕ Αττικής κατά τη θητεία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γεωργίου Κόσυβα

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά όλες και όλους για την άψογη συνεργασία μας και να σας παροτρύνω να συνεχίσετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας με την ίδια αφοσίωση έχοντας πάντα στο νου και στην καρδιά το όραμα για μια καλύτερη παιδεία, την οποία οφείλουμε στη νέα γενιά. Αποχωρώ συγκινημένος για το δημιουργικό έργο και τα πρόσωπα που αφήνω πίσω μου και χαρούμενος για τη νέα εκπαιδευτική προσφορά που ανοίγεται μπροστά μου, προκειμένου από τη νέα θέση του Συμβούλου Εκπαίδευσης Μαθηματικών Β΄ Αθήνας να υποστηρίξω εκ του σύνεγγυς τη διδασκαλία των εκπαιδευτικών της τάξης. Καλωσορίζω τον κ. Ιωάννη Ψαχούλα, Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Θα σταθώ αρωγός στο έργο του και σε ό,τι μου ζητηθεί καθώς είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω τον απαιτούμενο χρόνο για την ενημέρωσή του κατά την παράδοση της θέσης μου.

Με αυτές τις στερνές σκέψεις και την πεποίθηση ότι η παιδεία με τις πηγαίες αξίες που καλλιεργεί συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, σας αποχαιρετώ από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους καλή επιτυχία στο πολύπλευρο έργο της κοινής προσφοράς για την καλυτέρευση της εκπαίδευσης των νέων μας, οι οποίοι ενσαρκώνουν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

Καλό Πάσχα, Ειρήνη, Αγάπη και Υγεία!

Γεώργιος Δ. Κόσυβας                     

Αθήνα, 6 Απριλίου 2023

Οι διαφάνειες των παρουσιάσεων των εισηγητών που μας τις διέθεσαν, βρίσκονται στους πιο κάτω συνδέσμους:

 

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα: «Διαχείριση Σχολικής Τάξης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 και ώρες 18:00-21:00.

Απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Στη διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τεχνικές αποτελεσματικής διαχείρισης της τάξης, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην εδραίωση ενός ζεστού κλίματος στο  σχολείο, που ενθαρρύνει την κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη, την ενεργητική μάθηση και την ακαδημαϊκή επιτυχία των εκπαιδευομένων. Δίνεται βαρύνουσα σημασία  στη διαχείριση της σχολικής τάξης στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται μαθητές και μαθήτριες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτείται να εφαρμοσθούν ενδεδειγμένες συμπεριληπτικές παρεμβάσεις. Το Σχολείο καλείται να εφοδιάζει τους μαθητές και τις μαθήτριες με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες ανοίγοντας δυνατότητες για την προσωπική ολοκλήρωση, την κοινωνική ένταξη και την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

Η τηλεσυνάντησή μας προσβλέπει στην ενημέρωση και τον διάλογο της εκπαιδευτικής κοινότητας στην προσπάθεια βελτίωσης και διασφάλισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Φιλοδοξεί να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού της εκπαιδευτικής πράξης και να συγκομίσει γόνιμες προτάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων στη σχολική τάξη, η οποία περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δράσεις με τις οποίες ο εκπαιδευτικός οικοδομεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης για όλους τους μαθητές του.

Υπό αυτό το πρίσμα, έχουμε δημιουργήσει ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και υποβολής ερωτημάτων, στην οποία μπορείτε: α) να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέχρι την Τρίτη  4 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 και β) να υποβάλετε σχετικά ερωτήματα προς τους εισηγητές και τις εισηγήτριες μέχρι την Κυριακή 2-4-2023 και ώρα 20:00 επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/t4i1cyASoiVjojCS6

Τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τους προσκεκλημένους ομιλητές.

Οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης που επιθυμούν βεβαίωση παρακολούθησης[1] θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη φόρμα επιβεβαίωσης παρακολούθησης:

https://forms.gle/dKiyCFWnnMM3ZmCn7

χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) της εγγραφής τους. Η φόρμα αυτή θα ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής εκδήλωσης.

Η επιμορφωτική εκδήλωση θα προβάλλεται απευθείας, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) από το YouTube. Για να την παρακολουθήσετε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το κανάλι της ΠΔΕ Αττικής στο YouTube :

https://www.youtube.com/c/ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η συμμετοχή στο διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο είναι προαιρετική.

Συνημμένα : Το πρόγραμμα, οι περιλήψεις των εισηγήσεων και η αφίσα της επιμορφωτικής εκδήλωσης

 

[1]  Σας ενημερώνουμε ότι η βεβαίωση θα αποσταλεί στο email του ενδιαφερομένου  και θα  είναι διαθέσιμη  λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση.

[ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ] 12:15 30/3/2023

 

Λεπτομέρειες στο συνημμένο που ακολουθεί

 

σημείωση: Αν θέλετε να δείτε την προηγούμενη έκδοση του εγγραφου μπορείτε να αναζητήσετε στο Διαυγεια το ΑΔΑ: ΩΝΟΩ46ΜΤΛΗ-Ρ0Κ