Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023

Αγαπητές και αγαπητοί,

 

με την έναρξη του διδακτικού έτους, αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ στις μαθήτριες και τους μαθητές μας μια καλή σχολική χρονιά.

 

Ιδιαίτερα επιθυμώ να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής για την αγαστή συνεργασία μας.

 

Επιπρόσθετα, να διαβιβάσω σε όλα τα στελέχη εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό δυναμικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής την ξεχωριστή στήριξή μου στο απαιτητικό έργο, το οποίο με υπευθυνότητα έχετε αναλάβει.

 

Να είσαστε βέβαιοι ότι θα με βρείτε προσωπικά συμπαραστάτη και συμμέτοχο στην προσπάθεια όλων μας για τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Γνωρίζετε ότι κάθε ανθρώπινη πράξη καθορίζεται από τρία ρήματα: το «θέλω», το «πρέπει» και το «μπορώ».

Το «θέλω» δηλώνει την επιθυμία, τη θετική προδιάθεση για ενέργεια.  Είμαι βέβαιος ότι το «θέλω» χαρακτηρίζει όλες και όλους μας, οι οποίοι στοιχιζόμαστε στην κοινή επιθυμία της βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης.

Ακολουθεί το «πρέπει», αυτό το οποίο σκόπιμο είναι να γίνει.

Κοινή απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί η διαπίστωση ότι πρέπει να συντελεσθεί αυτή η ποιοτική αλλαγή και η ελληνική εκπαίδευση να παρακολουθήσει τα παιδαγωγικά, επιστημονικά και επαγγελματικά προτάγματα του 21ου αιώνα.

Απομένει το «μπορώ». Η ικανότητα, οι απαραίτητες δεξιότητες, τα εφόδια.

Εκτιμώ ότι όλες και όλοι μας μπορούμε να υπηρετήσουμε αυτή την αλλαγή. Οι εκπαιδευτικοί μας, κάθε βαθμίδας, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι νυχθημερόν κοπιάζετε σε αυτόν τον ατέρμονο και εξαντλητικό αγώνα της απόκτησης εφοδίων και της διαπλάτυνσης των γνωστικών σας οριζόντων.

Σας αξίζουν συγχαρητήρια.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σάς διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο όλων σας, με κάθε διαθέσιμο μέσο, χωρίς να φεισθεί κόπων, ώστε να μπορέσουμε όλες και όλοι μας στο τέλος της σχολικής χρονιάς που μόλις τώρα ξεκινά, με ένα στόμα, να πούμε: «Ναι, γίναμε καλύτεροι».

 

Αγαπητές συναδέρφισσες και αγαπητοί συνάδερφοι, αυτό είναι το μήνυμά μου προς όλες και όλους εσάς για το σχολικό έτος 2023-2024:

 

Ναι, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.

 

 

Ο αν. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

                         Αττικής

 

               Ψαχούλας Ιωάννης

 

 

                                         

 

                                                               

 

Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ