Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 09:51

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΣΥΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Γράφτηκε από τον

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, γονείς και ε­­κπαιδευτικοί,

με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2022-2023, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής εκφράζει τις θερμότερες ευχές για μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες και όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαθήτριες, γονείς, κηδεμόνες, στελέχη της εκπαίδευσης.

Μετά την ξένοιαστη εποχή του καλοκαιριού, τα σχολεία ξανανοίγουν και πάλι τη ζεστή αγκαλιά τους, για να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες και να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη μάθηση και τη διάπλαση του χαρακτήρα τους.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, καλούμαστε να υπηρετήσουμε το κοινό όραμα για ένα επίκαιρο σχολείο μόρφωσης, που συμπλέει με τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Με αξιοκρατία και διαφάνεια, αλληλεγγύη και αφοσίωση. Με ενσυναίσθηση και σεβασμό στη διαφορετικότητα, με αγάπη και προσήλωση για το γενικό καλό.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις δομές σχεδιασμού και υποστήριξης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Κ.Ε.ΠΕ.Α.) και κυρίως με την αδιάλειπτη αρωγή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει προβεί στις αναγκαίες παιδαγωγικές και διοικητικές ενέργειες, ώστε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες. Ευχαριστούμε τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολείων, τις δημοτικές αρχές, τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών, τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και γενικά όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Ευελπιστούμε ότι η σχολική χρονιά 2022-23 θα είναι ευχάριστη και παραγωγική. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συμπερίληψη στην εκπαιδευτική διαδικασία παιδιών και εφήβων με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ευπαθών μαθητών με σοβαρές παθήσεις, μαθητών που ανήκουν στους «κατ’ οίκον διδαχθέντες» και «κατ’ ιδίαν διδαχθέντες», οι οποίοι έχουν δικαίωμα για μια ποιοτική και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση. Όλοι οι συνεργάτες μας είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν το υψηλό αγαθό της Παιδείας με βάση τις αρχές της συνεργασίας, του δημοκρατικού διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού.

Οι εκπαιδευτικοί, συνοδοιπόροι στο ταξίδι της γνώσης με τα παιδιά μας, είναι έτοιμοι να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους, ώστε εκείνα να είναι σε θέση να ζήσουν απρόσκοπτα και δημιουργικά στο διευρυνόμενο πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Κατανοούμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών και τους ευχαριστούμε για τις άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες, τον θερμό ζήλο και την υποδειγματική ευσυνειδησία με την οποία επιτελούν το παιδαγωγικό λειτούργημά τους, καταθέτοντας την ψυχή τους σε πολυποίκιλες πρωτοβουλίες μάθησης και αγωγής. Αγκαλιάζουμε επίσης με συναδελφική αλληλεγγύη το νέο διδακτικό προσωπικό –αναπληρωτές, νεοδιορισμένους– που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Οι εκπαιδευτικοί θα εγκύψουν και αυτή τη σχολική χρονιά στην ποιότητα της μάθησης, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στη δημιουργία ενός ασφαλούς σχολικού κλίματος, στην καλλιέργεια της κριτικής και δημιουργικής σκέψης των μαθητών και μαθητριών τους, στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και την πλήρη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή. Θα εκπονήσουν καινοτόμες δράσεις, που προωθούν τον διάλογο των πολιτισμών και την εξωστρέφεια των εκπαιδευτικών μονάδων. Θα αναμορφώσουν το μαθησιακό περιβάλλον στο σχολείο με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Θα αφοσιωθούν στην καλλιέργεια των πανανθρώπινων αξιών, ως οι κατ’ εξοχήν εμπνευστές της νέας γενιάς. Η εδραίωση εύρωστων παιδαγωγικών σχέσεων αποτελεί βασικό ζητούμενο για τη νέα «κανονικότητα» μετά την πανδημία.

Προσδοκούμε από τους μαθητές και τις μαθήτριες, που ενσαρκώνουν την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας, να επιδοθούν στον ωραίο αγώνα της πολύπλευρης μόρφωσής τους από την αρχή του διδακτικού έτους με κέφι και χαρούμενη διάθεση, οπλίζοντας τον εαυτό τους με ενθουσιασμό και επιμονή, για να συγκομίσουν, στο τέλος της χρονιάς, τους πλούσιους καρπούς του μόχθου τους. Επιθυμούμε οι γονείς να χαίρονται και να καμαρώνουν τα παιδιά τους, καθώς θα τα βλέπουν να βελτιώνουν τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους και να προοδεύουν με βήματα σταθερά και μελετημένα.

Με αυτές τις σκέψεις, εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής ευχόμαστε σε όσους υπηρετούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα και αφοσιώνονται σε αυτό να συνεχίσουν την προσφορά τους σε κλίμα ζεστής επικοινωνίας και συνεργασίας, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης στις εκπαιδευτικές κοινότητες. Με την πεποίθηση ότι τα σχολεία μας με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις αξίες που καλλιεργούν εδραιώνονται προοδευτικά σε ζωντανά κοινωνικά κύτταρα ενεργητικής μάθησης και διαπαιδαγώγησης, υποσχόμαστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το καλό των μαθητών και μαθητριών μας και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης μας.

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλες και όλους.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής

Γιώργος Κόσυβας

Διαβάστηκε 521 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 13:56