Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης του Μαθη(μα)τικού Συμποσίου, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και τα έξι (6) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής, δια των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) κλ. ΠΕ03 Μαθηματικών και κλ. ΠΕ 70 Δασκάλων, συνδιοργανώνουν το:

«2ο Μαθη(μα)τικό Συμπόσιο - Μια Γιορτή για τα Μαθηματικά»

το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς π )  στο Ράλλειο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 1, Πειραιάς).

Στο Συμπόσιο θα παρουσιαστούν δραστηριότητες που έχουν υλοποιηθεί από μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας και (φέτος) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών, δημιουργικών, ερευνητικών δραστηριοτήτων, της θεματικής εβδομάδας, καθώς και του μαθήματος των Μαθηματικών.

Στόχος του Συμποσίου είναι  η παρουσίαση στο ευρύ κοινό από μαθήτριες και μαθητές, με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους, μαθηματικών δραστηριοτήτων, όπως παιχνίδια, γρίφοι, εφαρμογές, αλγόριθμοι κ.ά., στα οποία θα έχουν τη  δυνατότητα να εμπλακούν διαδραστικά οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να μοιραστούν όλοι, τόσο αυτοί που θα συμβάλλουν στη διοργάνωση των δραστηριοτήτων, όσο και εκείνοι που θα τις παρακολουθήσουν

  • τη δυναμική των Μαθηματικών στη σύγχρονη εποχή,
  • τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητα,
  • τη ζωντανή και διαρκή εξέλιξή τους και
  • τη σχέση τους με την τέχνη, τον πολιτισμό και τις επιστήμες

μέσα και πέρα από τα προγράμματα σπουδών και τη σχολική ύλη.

Το πρόγραμμα  του Συμποσίου θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η αφίσα του Συμποσίου:  Η αφίσα στηρίχθηκε σε ένα σχέδιο της μαθήτριας Αντωνίας Σηφάκη του Ραλλείου Λυκείου που έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του πι (π).