Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 13:42

ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΩΝ HELP DESK ΣΤΑ ΠΕ.Κ.Ε.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Κύριο

Γράφτηκε από τον

ΠΔΕ Αττικής: ίδρυση Δομών Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk) στα 6 ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής για την υποστήριξη της ομόχρονης και ετερόχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων θέτοντας σε σχεδόν καθολική εφαρμογή τη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξαιτίας της απειλητικής πανδημίας του νέου ιού SARS-COV-2. Στο πλαίσιο αυτό η Π.Δ.Ε. Αττικής προχώρησε για το διδακτικό έτος 2020-21 στην ίδρυση και λειτουργία Διαδικτυακού Σχολείου με εξακόσιους (600) περίπου μαθητές ευπαθών ομάδων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Μολονότι η ηλεκτρονική μάθηση δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία, η λειτουργία των σχολείων με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων ομόχρονης και ετερόχρονης εκπαίδευσης στις παρούσες έκτακτες συνθήκες είναι επιβεβλημένη.

Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας βασίζεται στην ουσιαστική συμβολή όλων μας και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών. Ιδρύθηκαν από την Π.Δ.Ε. Αττικής ειδικές Δομές Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk) με Ομάδες Τεχνικής Υποστήριξης στα 6 (έξι)  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Αττικής σε συνεργασία με τις Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε. Οι δομές αυτές αποτελούν ένα ενδιάμεσο επίπεδο τεχνικής βοήθειας ανάμεσα στην ομάδα υποστήριξης της κάθε σχολικής μονάδας, όπως έχει οριστεί στο myschool και την υπηρεσία υποστήριξης χρηστών (Helpdesk) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Οι διευθύνσεις του δικτυακού χώρου τεχνικής υποστήριξης των ΠΕΚΕΣ Αττικής (2η Γραμμή Υποστήριξης) είναι:

1ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : http://1pekesat-exae.mysch.gr | Απόφαση (pdf)

2ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : http://hd2pekesat.mysch.grΑπόφαση (pdf)       

3ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : https://ekpaideutikadeda.sites.sch.gr/support | Απόφαση (pdf)

4ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : http://dide-d-ath.att.sch.gr/keplinet/forumd  | Απόφαση (pdf)  

5ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : https://synergasia.sch.gr | Απόφαση (pdf)

6ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : http://hd6pekesat.mysch.gr/info | Απόφαση (pdf)

 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία η επίλυση των προβλημάτων δεν είναι δυνατή στο επίπεδο της Ομάδας Υποστήριξης της σχολικής μονάδας, τότε ο εκπρόσωπος της ομάδας ή ο εκπαιδευτικός απευθύνεται στην ειδική Δομή Απομακρυσμένης Βοήθειας (Helpdesk) του αρμόδιου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Η Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. αξιολογεί τα ερωτήματα και παρέχει ομαδοποιημένες ή εξατομικευμένες απαντήσεις σε συχνά προβλήματα. Σε περίπτωση αδυναμίας απάντησης, παραπέμπει τα θέματα στην υπηρεσία υποστήριξης χρηστών (Helpdesk) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και ειδικά του κλάδου ΠΕ 86 Πληροφορικής, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην καθημερινή λειτουργία των εν λόγω δομών, καθώς και τις τουλάχιστον δεκαμελείς ομάδες εκπαιδευτικών που μετέχουν εθελοντικά στην υποστήριξη της ομόχρονης και ετερόχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ευχαριστώ επίσης τους Οργανωτικούς Συντονιστές των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης και προπάντων τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες, με συναίσθηση ευθύνης, ανταποκρίνονται στις νέες δύσκολες συνθήκες της εκπαίδευσης, αφιερώνοντας ακόμα και προσωπικό χρόνο για διδακτική προετοιμασία, επιμορφώσεις και ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Για όσο καιρό όμως τα σχολεία μας τελούν σε αναστολή λειτουργίας οφείλουμε να διατηρήσουμε ζεστή την επιθυμία της μάθησης υποστηρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να αποκτούν βασικές γνώσεις, να αναπτύσσουν ικανότητες και αξίες ζωής, χωρίς να χάνουν την επαφή με το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης.

Με υπευθυνότητα, συνεργασία και δημιουργική πρωτοβουλία θα βγούμε νικητές.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή δύναμη, υγεία και αισιοδοξία.

 

Γιώργος Κόσυβας

Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Διαβάστηκε 3807 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 11:32