Στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής Φιλίας ανανεώνεται η σύμβαση εταιρικής σχέσης και η επακόλουθη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και στην Ακαδημία των Παρισίων.

academie e paris signatureΗ ανανέωση αυτής της συνεργασίας επισφραγίστηκε, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, με την υπογραφή της Σύμβασης ανάμεσα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Γεώργιο Κόσυβα και στον Πρύτανη της Ακαδημίας Ιλ ντε Φρανς (Παρίσι) και Καγκελάριο των Πανεπιστημίων των Παρισίων, κ. Gilles Pécout.

Παρατίθενται αποσπάσματα από την ομιλία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, κ. Γεωργίου Κόσυβα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ανανέωση της σύμβασης συνεργασίας:

«Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η σύμβαση εταιρικής σχέσης και η επακόλουθη συνεργασία σχολείων των δύο χωρών θεμελιώνεται στην εθελοντική συμμετοχή, στο μεράκι και την ευσυνειδησία εκπαιδευτικών και Διευθυντών/Διευθυντριών των σχολείων. Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους και κυρίως στους μαθητές και τις μαθήτριες  που συμμετέχουν σε αυτές τις διασχολικές συνέργειες και αποδίδουν ποιοτικά αποτελέσματα…..

Η  Σύμβαση συνεργασίας δίνει έμφαση στη διδασκαλία των γλωσσών των δύο χωρών, στην ανάπτυξη των πολιτιστικών αξιών που προάγουν τα εκπαιδευτικά μας συστήματα και την εφαρμογή καλών πρακτικών στη σχολική εκπαίδευση. Υπό αυτό το πρίσμα, υποστηρίζεται η εξωστρέφεια των σχολικών κοινοτήτων και ο εμπλουτισμός των γλωσσικών εμπειριών και των διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων. Επίσης, ενισχύονται οι εξ αποστάσεως συνεργασίες μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και ενθαρρύνονται οι ανταλλαγές μεταξύ τους, με σκοπό την ανάπτυξη διαθεματικών και βιωματικών δράσεων, την επιμόρφωση και την ανατροφοδότηση. Επιπρόσθετα, προωθούνται οι επαφές ανάμεσα σε σχολικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων, γεγονός που συντείνει στην κατάρτιση των νέων και την ένταξή τους στον κόσμο της εργασίας.

Με τη συμμετοχή των νέων σε δίκτυα επικοινωνίας, τούς διδάσκουμε ότι ζούμε καλύτερα, όταν αποδεχόμαστε τον Άλλον, όταν από κοινού αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για την Ευρώπη και τον κόσμο. Μέσα από το δημιουργικό διάλογο των γλωσσών και των πολιτισμών οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αισθάνονται την πολιτιστική διαφορετικότητα και την αμοιβαία πνευματική κληρονομιά…..

Με την παρούσα διμερή συμφωνία στρέφουμε το βλέμμα μας προς το μέλλον και προσδοκούμε σε νέες πρωτοβουλίες που πραγματώνουν το όραμα μιας παιδείας, η οποία  αναγνωρίζει τη συμβολή κάθε επιμέρους πολιτισμού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού».

- Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

- Φωτογραφικό υλικό

 

- Βιντεοσκοπικό υλικό