Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 10:28

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ: «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Κύριο

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα: «Ο ρόλος του Διευθυντή στο σύγχρονο σχολείο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 και ώρες 18:00-21:00.

Απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Η επιμορφωτική διαδικτυακή μας εκδήλωση αποσκοπεί να προσεγγίσει τον πολυσύνθετο ρόλο του Διευθυντή της σχολικής μονάδας στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και στη διαμόρφωση της σχολικής κουλτούρας. Επιδιώκει να συνδέσει τη διοικητική σκέψη με την εκπαιδευτική ηγεσία και να διαφωτίσει τη λειτουργία του σχολείου ως οργανισμού και κοινότητας μάθησης για τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου έργου.

Ο ρόλος του ηγέτη στον σχολικό οργανισμό είναι σημαντικός, γιατί μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ποιοτική και αποτελεσματική λειτουργία του αλλά και στην αλλαγή, μέσα από τη δημιουργία ζεστού κλίματος, που θα επιδρά τόσο στις σχέσεις των εκπαιδευτικών όσο και στις σχέσεις όλων των συμμετεχόντων στη σχολική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθούν τα χαρακτηριστικά του συμμετοχικού διοικητικού προτύπου, ο ρόλος της επικοινωνίας και συνεργασίας στη διαχείριση της αλλαγής και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην οργάνωση και λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Η τηλεσυνάντησή μας επιδιώκει την ενημέρωση και τον διάλογο της εκπαιδευτικής κοινότητας στην προσπάθεια αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Φιλοδοξεί να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού της εκπαιδευτικής πράξης και να συγκομίσει γόνιμες προτάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου, που θα ανταποκρίνεται στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες και προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει.

Υπό αυτό το πρίσμα, έχουμε δημιουργήσει ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και υποβολής ερωτημάτων, στην οποία μπορείτε: α) να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέχρι την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17:00 και β) να υποβάλετε σχετικά ερωτήματα προς τους εισηγητές μέχρι το Σάββατο 18-2-2023 και ώρα 21:00 επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/CtBreiuNZgGB16xq9

Τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τους προσκεκλημένους ομιλητές.

Οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης που επιθυμούν βεβαίωση παρακολούθησης[1] θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη φόρμα επιβεβαίωσης παρακολούθησης:

https://forms.gle/Wp2Jags914Y2TCdt5

χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) της εγγραφής τους. Η φόρμα αυτή θα ενεργοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής εκδήλωσης.

 

Η επιμορφωτική εκδήλωση θα προβάλλεται απευθείας, σε ζωντανή μετάδοση (live-streaming) από το YouTube. Για να την παρακολουθήσετε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το κανάλι της ΠΔΕ Αττικής στο YouTube :

https://www.youtube.com/c/ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η συμμετοχή στο διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο είναι προαιρετική.

 

Συνημμένα : Το πρόγραμμα, οι περιλήψεις των εισηγήσεων και η αφίσα της επιμορφωτικής εκδήλωσης.

 

[1]  Σας ενημερώνουμε ότι η βεβαίωση θα αποσταλεί στο email του ενδιαφερομένου  και θα  είναι διαθέσιμη  λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση.

 

Οι διαφάνειες που μας διέθεσαν οι ομιλητές βρίσκονται στους συνδέσμους:

 

 

 

Διαβάστηκε 3155 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 14:08